Rockstar Taste of Chaos met Disturbed, Papa Roach, Buckcherry en Halestorm. Met alleen Disturbed heeft deze editie van Rockstar Taste of Chaos al bijna de meest spannende line-up tot nu toe. Met echter de toevoeging van de Amerikaanse rockbands Papa Roach, Buckcherry en Halestorm bestaat hierover geen twijfel. Gisteravond (2 december 2010) stonden al deze bands in de Amsterdamse Heineken Music Hall voor een ultime hardrockavond.

De aftrap van deze avond werd verzorgd door Halestorm, met een harde aftrap met hun nummers als ‘Familair Taste of Poison’ en ‘Bet U Wish U had me back’ was de hardrocktoon gezet voor deze avond. Na hun optreden van 30 minuten was het de beurt aan Buckcherry. Lead singer Josh Todd, bracht deze avond op een hoger niveau met nummers als ‘All Night Long’, ‘Oh My Lord’ en ‘Dead’.

Om 10 voor half 9 betrad Pappa Roach het podium om ook hun performance te laten zien. Pappa Roach speelde een aantal nummers van hun laatste album ‘Time for Annihilation’ die gedeeltelijk live is opgenomen. Met de nummers ‘The Enemy’ en ‘Hollywood Whore’, maakte ze alle bezoekers van de Heineken Music Hall klaar voor het volgende optreden van Disturbed.

De mannen van Disturbed speelde uiteraard veel nummers van hun nieuwste album zoals; ‘Asylum’, ‘ Warrior’ en ‘Sacrifice’, maar ook speelde ze een aantal nummers van hun wat oudere albums ‘The Sickness’, ‘Believe’, ‘Ten Thousand Fists’ en ‘Indestructible’.

De vrienden Dan Donegan, Mike Wengren en Fuzz speelden al een tijdje samen voordat de zanger, David Draiman, erbij werd gehaald na de audities in 1997, hierop namen ze de naam Disturbed aan. Eigenlijk had David Draiman zijn zoektocht al opgegeven naar een nieuwe band, maar tijdens de audities bij Disturbed, wist hij direct waar zijn toekomst lag. Na wat onenigheid in de band werd Fuzz vervangen door John Moyer om het geheel weer compleet te maken.

Met het debuutalbum bij Giant Records genaamd The Sickness brak de band in maart 2000 definitief door. Uiteindelijk zijn ze nu vier platen en een Grammy nominatie verder. Disturbed heeft met een elf miljoen verkochte platen de Multi-platinum status al lang en breed behaald. Sterker nog, de laatste drie albums van Disturbed kwamen direct binnen op nummer 1 van de Amerikaanse Billboard Charts. Het nieuwste en vijfde studioalbum ‘Asylum’ ligt al vanaf augustus in de winkel. Tevens is Disturbed bekend van de theme song van de worstelaar Steve Austin.

Disturbed stond voor het laatst in 2009 op de Nederlandse planken, in 013, Tilburg. Daar werd het een daverend succes. Gisteravond tijdens Rockstar Taste of Chaos, samen met Papa Roach, alsook met Buckcherry en Halestorm werd het succes van toen in de Amsterdamse Heineken Music Hall overtroffen.

Foto’s (c) 2010 Bart Heemskerk

Was jij er ook bij? Vertel hier jouw verhaal!

Deel: