„Celebrate Life“ – nooit eerder was het thema van Sensation passender dan dit jaar. Want de line up van dit jaar, die uitsluitend bestaat uit internationale top DJ’s, zal de ESPRIT Arena in Dusseldorf tijdens Oud & Nieuw op haar grondvesten doen schudden. Naast de reeds aangekondigde DJ grootheden Fedde le Grand, Joris Voorn & 2000 and One, Mr. White en Swedish House Mafia-DJ Sebastian Ingrosso, is Engelands populairste club DJ van het moment, Funkagenda toegevoegd. En tot slot zal Richie Hawtin – één van de meest invloedrijke DJ’s en producers in de House- en Techno scene – het absolute hoogtepunt vormen voor de Sensation line up van dit jaar.

De Canadees startte zijn carrière in Detroit samen met Jeff Mills en John Aquaviva. Zijn producties werden onder verschillende pseudoniemen uitgebracht, zo won ‘de pionier van de elektronische muziek’ wereldwijde faam als Plastikman. Onder dit pseudoniem zal ook zijn lang verwachte album ‘ARKIVES’ begin 2011 worden uitgebracht. Naast zijn eigen producties is Hawtin heer en meester als remixer. Hij zette muzikale mijlpalen en werkte met grootheden als Sven Väth en Ricardo Villalobos, met wie hij regelmatig optreedt tijdens de legendarische Cocoon-avonden in de Amnesia in Ibiza. Door gebruik te maken van special effect apparatuur en een drum computer doet het woord ‘DJ set’ zijn verschijning tekort. In 2006 zette Hawtin voor het eerst voet op het Sensation podium en men kan zeer enthousiast uitkijken naar hetgeen hij gepland heeft voor zijn comeback tijdens NYE.

Funkagenda verkreeg wereldwijde faam buiten zijn geboorteland, Engeland, na het in de wacht slepen van meerdere awards, zoals ‘Best Ibiza Track’ en Beatports ‘Best Tech House Track 2008’ voor het bejubelde ‘Man With The Red Face’, welke hij samen produceerde met Ministry Of Sound- DJ Mark Knight. We verheugen ons er op om Funkagenda en zijn energieke sound tijdens Oud & Nieuw in Duitsland te mogen verwelkomen.

Wie dit spektakel niet wil missen, kan meer informatie vinden op www.sensation.com en www.eventim.de. De voorverkoop is al in volle gang – 30.000 Clubbers van over de hele wereld zullen samen Oudejaarsavond vieren in de ESPRIT Arena in Düsseldorf.

Deel: