Muziek van de Drentse band [[Cuby & the Blizzards]] is binnenkort te horen in ‘The American’, de nieuwe film van regisseur [[Anton Corbijn]]. Hij heeft het nummer ‘Window of my Eyes’ gekozen. De film is gebaseerd op de bestseller ‘A Very Private Gentleman’ van [[Martin Booth]]. De hoofdrollen worden o.a. vertolkt door [[George Clooney]] en [[Thekla Reuten]]. Op 10 september vindt de Nederlandse première plaats op het Filmfestival Film by the Sea.

Ook in zijn tweede film ‘The American’, heeft Anton Corbijn één van zijn favoriete Nederlandse songs uit zijn jeugdjaren verwerkt. Was het [[Supersister]]’s ‘She Was Naked’ in de film ‘Control’, nu is het ‘Window of my Eyes’ van Cuby & the Blizzards. Zanger [[Harry Muskee]] is vereerd met de keuze van Anton. “Ik ben ontzettend blij dat ‘Window of my eyes’ door Anton is verkozen. Mede omdat Anton niet alleen een man is om trots op te zijn, maar ook een man die de menselijke maat niet vreemd is en dat is in onze snelle wereld een groot goed. Wij zijn bij Anton in goede handen.”

Zoals bekend was Anton sinds 1974 met [[Herman Brood]] bevriend alsook sinds enkele jaren met Harry Muskee, het is dus een zeer persoonlijke keuze om dit nummer in de film op te nemen. “De kunst is niet alleen om een song te kiezen waar ik als song van hou, en die veel voor mij betekent oftewel vanwege vriendschappen oftewel door emoties en herinneringen uit mijn jeugd, maar natuurlijk vooral ook moet de song in het film verhaal passen en dat is waarom ik zo blij ben dat ‘Window of my Eyes’ aan het einde van de film ons zo veel kan zeggen. Alles valt voor mij samen op dat moment. Het is bovendien een voorrecht om op deze manier te mogen bijdragen aan het mondiaal verspreiden van veelal onbekende maar betekenisvolle en prachtige Nederlandse songs.” , aldus Anton Corbijn die in 2009 de fotografie en het ontwerp van de laatste cd van Cuby & the Blizzards ‘Cats Lost’ verzorgde.

Deel: