Vandaag is het precies een jaar geleden dat de King of Pop, [[Michael Jackson]], stierf door een overdosis [[Propofol]]. Over de gehele wereld komen fans vandaag samen om steun bij elkaar te zoeken, en de excentrieke popster te herdenken.

In de Verenigde Staten brengen [[Christina Aguilera]], [[Marc Anthony]], [[James Morrison]] en [[LL Cool J]] gezamenlijk het Jackson-nummer ‘Man in the mirror’, live op de Amerikaanse tv. Het graf van de overleden ster zal beperkt toegankelijk zijn voor fans, die wel op gepaste afstand meten blijven.

Ook in Nederland wordt Jackson herdacht: onder anderen [[Ali B]], [[3J’s]], [[Berget Lewis]], [[Hind]], [[Do]], [[Daniel Boissevain]], [[Jim Bakkum]], [[Nathalie Makoma]], [[Jenny Lane]], [[Big Black & Beautiful]], [[Kim Hoorweg]], [[Laura Vlasblom]], [[Leona]], [[Marlayne]], [[Loïs Lane]], [[Nurlaila Karim]], [[Phatt]], [[Ruben]], [[Sarina Voorn]], [[Sherry Dyanne]], [[Alex van Oostrom]] en [[Anny]] op het podium, met nummers van Wacko Jacko. Het concert wordt georganiseerd in samenwerking met het [[Wereld Natuur Fonds]], waar ook een deel van de opbrengst naar toe gaat.

{slide=Michael Jackson, herdenkingsconcert}http://www.youtube.com/watch?v=O8if9sJLr9w{/slide}

Deel: