De Eindhovense rapper [[Kempi]] brengt met Du Gangsta Tape een opvolger uit van [[de mixtape 3.2: Du Evolutie Van ’N Nigga]] welke hij in 2009 uitbracht onder het label van [[Kees de Koning]], [[Top Notch]]. Sommige denken dat hij niet bezig is geweest omdat het soms stil is geweest rondom de persoon Kempi maar als je terug kijkt in de tijd heeft Kempi toch al 4 mixtapes, een documentaire en een album en het label [[Sterrenlaan]] achter zijn naam staan. Jerrely Slijger, de echte naam van Kempi, staat op de albumhoes als gangstabaas [[Tony Montana]], laat direct zien waarom het album Du Gangsta Tape heet, en is ook logisch want de Grammaboy staat bekend als de grote man van de [[Edisonbuurt]] in [[Eindhoven]], mede door zijn beruchte verleden. Op Du Gangsta Tape staan vooral solo nummers van Kempi op enkele nummers na zoals ‘De Hosselaar’, in samenwerking met [[Salah Edin]] en [[RB Djan]] en [[Congo]] en het nummer ‘The Light’, dat Kempi heeft gemaakt samen met [[Bone Thugs-N-Harmony]]. Voor de rest zijn het allemaal solo nummers, rauwe nummers, net zoals op Kempi’s eerste mixtape [[Tsskempi]] in tegenstelling tot [[Du Zoon]] waar meer rustigere nummers op staan. Bij het nummer ‘Honger’ lijkt het of Kempi doelt op zijn wispelturige jeugd die onvoorspelbaar en dangerous was, integenstelling tot het nummer ‘The Light’ waar het weer wat softer over komt. Het album is heerlijk te beluisteren en heeft daarbij een pracht van een layout. Een aanrader voor iedere hiphopliefhebber! (8/10)

Deel: