[[The Gathering]] heeft al jaren een speciale band met Chili. De band heeft er de afgelopen jaren meerdere keren opgetreden voor een vaste Chileense fanbasis en in 2007 nam The Gathering er een live dvd op voor een uitzinnig publiek van 5000 man. Daarnaast is er ook een persoonlijke band met Chili, de vriendin van gitarist René Rutten is Chileense. Het vreselijke nieuws over de aardbeving kwam daardoor extra hard aan.

Zangeres Silje Wergeland die voor het eerst met The Gathering mee zal gaan naar Chili vertelt: “Toen we hoorden over de aardbeving in Chili voelden we meteen de behoefte om zo snel mogelijk te helpen. We hebben verschillende mogelijkheden besproken over hoe we zouden kunnen helpen en we waren het er allemaal over eens dat een we een speciaal concert willen geven.” Gitarist René Rutten voegt toe: “De Chileense bevolking heeft ons altijd met open armen ontvangen en voor ons is het geven van een benefietconcert de meest oprechte en persoonlijke manier om iets terug te doen in deze moeilijke tijd. We willen niet alleen geld ophalen, maar ook onze fans en vrienden in Chili een hart onder de riem steken en hen zo de kracht en hoop geven om hun land en huizen te herbouwen.”

Het benefietconcert “The Gathering X Chili” vindt plaats op zaterdag 11 april 2010 in Teatro Caupolican in de hoofdstad Santiago. De bezoekers van het concert wordt gevraagd om een symbolische bijdrage van $10, -. De totale opbrengst van het concert zal in samenwerking met de lokale organisatie Chile Ayuda worden afgedragen aan het Chileense [[Rode Kruis]]. Nederlandse fans die een donatie willen doen wordt verzocht hun bijdrage te storten op gironummer 6868 ten name van het Nederlandse Rode Kruis.

Deel: