Ook na zijn dood blijft de King of pop, [[Michael Jackson]] zijn gewicht in goud waard. [[Sony Music Entertainment]] betaalt een bedrag van 200 miljoen dollar (ruim 145 miljoen euro) voor tien projecten verspreid over zeven jaar, waarbij een heleboel nog niet uitgebracht materiaal van Jackson door zal worden uitgebracht. “We willen de nalatenschap van Michael Jackson zo goed mogelijk beschermen en we zijn erg verheugd dat we in de nabije toekomst de muziek van de popster kunnen blijven delen met de wereld”, zegt Rob Stringer, topman bij Sony. De film ‘[[This Is It]]’ maakt deel uit van de deal. De distributierechten werden voor 60 miljoen dollar (ruim 43 miljoen euro) verkocht aan Sony Pictures. De film leverde wereldwijd ruim 252 miljoen dollar (183 miljoen euro) op, het hoogste bedrag dat concertbeelden ooit opleverden. In november komt een nieuw album uit, met nooit eerder uitgebrachte nummers van Jackson. Ook een videogame, en een rerelease van ‘Off the wall’ staan op het programma.

Deel: