De Amerikaanse zanger [[Carl Smith]] is afgelopen zaterdag overleden. Hij was in de jaren 50 een van de succesvolste Amerikaanse countryzangers met heel wat tophits op zijn palmares. De man achter nummers als ‘Let Old Mother Nature Have Her Way’ en ‘Let’s Live a Little’ heeft intussen ook een plaatsje in de Country Music [[Hall of Fame]] in [[Nashville]], in zijn heimat Tennessee. Het gezinsleven van Smith was nauw verweven met de countryscene. Zo was hij de eerste echtgenoot van [[June Carter]], die zelf werkte aan bekende nummers als ‘[[Ring of Fire]]’. Die song werd dé grote hit voor [[Johnny Cash]], een ex-vriend van Smith die kort daarop zou trouwen met June. Na zijn scheiding van June Carter trouwde Smith met countryzangeres [[Goldie Hill]], die in 2005 overleed. Zijn dochter uit zijn huwelijk met Carter, Carlene, is ook een succesrijke countryzangeres. Na een carrière van meer dan vier decennia ging Smith in 1983 met pensioen. Smith stierf twee maanden voor zijn 83ste verjaardag.

Deel: