Zangeres [[Kelis]] heeft een brief gekregan van dierenrechtenorganisatie [[Peta]], aangezien de zangeres met regelmaat bont zou dragen. In reactie laat Kelis er op weten dat het dragen van bont nog lang niet zo erg is als het verminken van vrouwen, slavernij, en het gebrek van rechten van vrouwen in de Verenigde Staten. Al deze punten zouden voorrang moeten krijgen, voordat er gepraat zou mogen worden over het dragen van bont, aldus Kelis. “Er is geen humane manier om ook maar iets te vermoorden, maar bont dragen moet geen probleem zijn”, aldus de zangeres, “Als ik bont van bedreigde diersoorten zou dragen, zoals van ijsberen of orang-oetans, dan mag je bijme langs komen, maar nertsen en zo zijn knaagdieren, en als die niet in de vorm van een jas kwamen, zou ik sowieso eisen dat ze zouden worden vermoord.” Kelis schreef verder in haar reactie dat ze graag zou willen dan de mensen die haar terecht wijzen, zich beter konden bezig houden met iets zinvols, in plaats van te wijzen op de rechten van een knaagdier of dergelijke.

Deel: