Kyteman. Copyright Stephen Hotsma[[Kyteman]] heeft een contract getekend bij het befaamde platenlabel [[Blue Note]]. Dit maakte de trompetist bekend tijdens [[Noorderslag]], waar hij dit jaar optreedt. De 22-jarige [[Colin Benders]], zoals zijn echte naam luidt, behaalde vorig jaar een enorm succes met zijn hiphoporkest. Met zijn 22-koppig orkest wist hij in 2009 een divers publiek te beroeren. Het album ‘The Hermit Sessions’ belandde op de vierde plek in de hitlijsten. De instrumentale single ‘Sorry’ behaalde een nummer vier-positie in de Single Top 100. In december trad het hiphoporkest van Kyteman voor het laatst op. Maar Benders liet weten dat dat zeker niet het einde was van een muzikale samenwerking. Blue Note is een Amerikaanse jazzlabel, dat werd opgericht in 1939, en maakt onderdeel uit van [[EMI Music]]. Ook [[Sabrina Starke]] en [[Trijntje Oosterhuis]] staan ook bij het platenlabel onder contract

Deel: