Een concert van [[AC/DC]], volgend jaar mei in Oostenrijk staat op de helling door zeldzame vogels. In de buurt van het park waar het concert zou worden gehouden zijn rond die periode vogels aan het broeden en volgens de Oostenrijkse dierenbeschermers van BirdLife kan het ‘lawaai’ van songs als ‘[[Highway To Hell]]’ en ‘[[Thunderstruck]]’ te veel worden voor de vogels. De vogels, wulpen zijn vrij grote steltlopers met een kenmerkende bek tot 15cm lang. In heel Europa worden ze als bijna bedreigd beschouwd. “We willen absoluut niet dat de tweede grootste kolonie van wulpen in Oostenrijk bedreigde soorten worden”, zegt Hans Uhl van de Vogelbescherming. “De heel luide muziek van AC/DC is een gevaar voor die vogels en we zullen desnoods naar de rechtbank stappen om dit concert te verbieden.” AC/DC is erg populair in Oostenrijk. Afgelopen lente deden de hardrockers het [[Ernest Happel]] Stadion in Wenen al helemaal uit zijn dak gaan. Begin deze maand waren de 80.000 tickets voor dit nieuwe Oostenrijke concert van komend jaar in een mum van tijd uitverkocht.

Deel: