Jaren geleden gingen ze uit elkaar, maar [[Jan Keizer]] en [[Annie Schilder]] staan na 25 jaar weer samen op het podium. De muzikanten werkten jarenlang samen in de Volendamse [[BZN]]. De hereniging vond plaats vanwege het televisiegala ter ere van de tachtigste verjaardag van [[Mies Bouwman]]. In 1984 nam Anny Schilder afscheid van de Band Zonder Naam. “Ze was voor mij een beetje Agneta van Abba”, vertelt zanger Jan Keizer aan De Telegraaf. “We zagen elkaar ook niet meer daarna. Annie wijdde zich aan haar gezin, ik ging door met de band.” Toen Keizer het verzoek kreeg om met Schilder het nummer ‘Mon amour’ op het gala te zingen, zocht hij weer contact met zijn oud-collega en dorpsgenoot. Het lied bleek in een halve toonsoort lager geschreven te moeten worden, maar de klik tussen de zangers was weer als vroeger. De hereniging doet het muzikale bloed van beide artiesten, die samen vele tientallen hits scoorden, weer kriebelen. Zelfs over een complete reünie wordt nagedacht. “Ja daar kunnen wij niet echt neutraal tegenaan kijken. Het wordt afwachten”, aldus Schilder én Keizer.

Deel: