Tijdens de Q-Awards in Londen is [[Muse]] tot beste band van de wereld benoemd. Het trio uit Devonshire moest tijdens de uitreiking echter met spoed de festiviteiten ’s middags verlaten, omdat de band ’s avonds nog een optreden moest verzorgen in Denemarken. Als beste nieuwe band werden de [[White Lies]] benoemd, en de prijs voor beste video ging naar [[Lady Gaga]] voor haar video van ‘Just dance’. Beste nummer van het afgelopen jaar was ”The Fear’ van [[Lily Allen]], en de prijs voor beste Live act ging naar de [[Arctic Monkeys]]. Ook oudere artiesten vielen in de prijzen. [[Spandau Ballet]] werd geroemd als Idool, en [[Marianne Faithfull]] werd tot Icoon geroemd. ‘Relax’ van [[Frankie goes to Hollywood]] werd geprezen als beste klassieker, en de Q-Inspiration Award ging naar [[The Specials]]. Beste album allertijden is volgens de jury ‘The Unforgettable Fire’ van [[U2]], hoewel [[Kasabian]]’s ‘West Ryder Pauper Lunatic Asylum’ als beste album van het moment geldt. Ook [[Robert Plant]] viel in de prijzen, voor zijn uitermate belangrijke contributie aan de muziek. De Q-Awards werden gisteren voor de 20e keer gehouden, en gelden als de meest belangrijke prijzen in de Engelse muziekbranche.

Deel: