2009 Is niet alleen het jaar van de ene na de andere reünie. Popgroep [[A-ha]] stopt na vijfentwintig jaar aan de top van de Noorse muziekscene te hebben gestaan. De groep meldt op hun website er definitief mee te stoppen. Het trio gaat volgend jaar nog een keer touren om hun 25-jarig jubileum te vieren, en dan is het voor de heren tijd voor iets anders. De band, bekend van o.a. ‘Take on me’ houdt het voor gezien zodat de bandleden zich kunnen bezighouden met ‘andere belangrijke dingen in het leven, zoals politiek of liefdadigheidswerk en natuurlijk om nieuwe gebieden te ontdekken in de kunst en muziek’. “De band gaat met pensioen, maar wij niet”, verklaren ze. De band werd midden jaren tachtig wereldberoemd met internationale hits als ‘The sun always shines on tv’ en ‘Take on me’. Gitarist [[Paul Waaktaar-Savoy]], toetsenist [[Magne Furuholmen]] en zanger [[Morten Harket]] maakten in totaal negen studioalbums. Het laatste album van A-ha was ‘Foot of the mountain’, waarmee ze eindelijk weer terug gingen naar het kenmerkende geluid van begin jaren ’80, toen de band begon.

Deel: