[[Madonna]] riskeert een boete als ze tijdens haar concert op 11 juli in België het nummer ‘[[Frozen]]’ zingt. Het nummer van de 50-jarige zangeres staat op de playlist van de tour die haar naar het terrein van [[Rock Werchter]] brengt, maar het nummer is in België sinds 2005 verboden. ‘Frozen’ is destijds door de Belgische rechter als plagiaat bestempeld. Sindsdien is het niet toegestaan het nummer op Belgisch grondgebied te spelen. Ook mag het nummer niet meer in België verkocht worden. Cd’s en dvd’s waarop Frozen te horen is moesten uit de schappen worden gehaald en het nummer mag niet worden gedraaid op radio en TV. Juridisch gezien riskeert Madonna daardoor op 11 juli een flinke geldboete en theoretisch gezien kan de rechter het concert zelfs stilleggen indien ‘Frozen’ wordt gezongen.

De Belgische componist [[Salvatore Acquaviva]] had een proces aangespannen, omdat hij vond dat het nummer van Madonna te veel lijkt op zijn eigen jaren zeventig nummer ‘Ma vie fout le camp’. De rechter oordeelde dat Madonna inderdaad vier hele maten had overgenomen, per ongeluk of expres, waarop ‘Frozen’ werd verboden in België. De advocaat van de Belgische zanger weet niet nog of hij stappen zal ondernemen als de queen of pop het nummer tijdens haar concert zingt.

Deel: