Aangekondigd als [[Beef]]’s laatste concert in Brabant (ietwat onterecht, gezien Breda, Uden en Tilburg nog op de planning staan), voor dat ze er een jaartje tussenuit gaan, werd afgelopen vrijdagavond een concert waar je U tegen kon, mocht en moest zeggen. Tien jaar geleden opgericht in het Eindhovense, keerden de Nedergrootheden van de [[reggae]] terug naar hun thuisbasis om in de Eindhovense poptempel de [[Effenaar]] de zaal plat te spelen. Een begin dat misschien wel was afgekeken van [[Rage Against The Machine]] (luchtalarm), waarna de ene hit na de andere volgde. Voorman Pieter Both had er overduidelijk zin in, en ook Koen ‘Koenfu’ Lommerse liet zien dat Eindhoven toch wel een speciaal plekje in het grote Beef-hart had. Voor die laatste niet in de minste plaats omdat Lommerse hier al bijna 20 jaar geleden begon met de crossoverformatie [[City Pig Unit]].

Natuurlijk was het de vraag of het Beef lukte de poptempel uit te verkopen, gezien ‘neef’ [[Guus Meeuwis]] enkele honderden meters verderop een van zijn optredens gaf in het [[Philipsstadion]], maar het was overduidelijk dat het publiek van Beef niet dat van Meeuwis is.Terwijl [[Krezip]] ge

Deel: