Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Indian Askin in het Paard van Troje.

Concerttip donderdag 21 februari: Indian Askin in het Paard van Troje

Een kleine twee jaar geleden gooide deze band uit Amsterdam hoge ogen met hun debuutalbum ‘Sea Of Ethanol’ dat op nummer 8 in de Nederlandse album charts geschoten werd én een Edison scoorde voor Beste Nieuwkomer. Nu, twee jaar later, is Indian Askin terug met nieuw materiaal, en dat nieuwe materiaal is precies wat je ervan hoop; het swingt, het deint en je wil niet dat de nummers een einde hebben.

De nu-punk nummers hebben een heerlijk psychedelisch tintje en doen denken aan bands als ‘Iguana Death Cult’ en ‘Bombay’. Het is de ‘Feel Good Music’ van deze tijd waarbij je in je hoofd weer in het voorjaarszonnetje door de straten van je favoriete stad loopt. Inmiddels heeft Indian Askin al meerdere succesvolle clubtours op hun naam staan, stonden ze in het voorprogramma van bands als Maximo Park, Foals, De Staat en Kensington en speelde meer dan 50 festival shows o.a. Eurosonic, Best Kept Secret, Paaspop, Zwarte Cross en in een overvolle tent op LowLands. Ook buiten de landsgrenzen hebben ze hun eerste stappen al gezet met shows in Duitsland, de UK, Tsjechië, Litouwen, Frankrijk & België maar vanavond staan ze in Den Haag en daar wil jij bij zijn!

Deel: