In 1980 had de Britse band Liquid Gold een hit met de single ‘Dance Yourself Dizzy’. De band is in 1977 opgericht door Ray Knott en Ellie Hope. Ray en Ellie leerden elkaar kennen tijdens een auditie voor Babe Ruth, een band die in de periode 1972-1975 vier albums uitbracht. Beiden werkten mee aan Babe Ruth’s laatste album, getiteld ‘Kid Stuff’. Vervolgens gingen Ray en Ellie met Wally Rothe en Syd Twynham verder en richtten ze de band Dream Coupe op.

Na een paar optredens tekenden ze een contracht bij Creole Records, een dochteronderneming van Polo Records, en veranderden ze hun naam in Liquid Gold. Hun eerste single, ‘Anyway You Do It’, behaalde in hun thuisland niet de hitlijsten, ook de singles ‘My Baby’s Baby’ en ‘Mr. Groovy’ brachten niet het gewenste succes. Kort daarna zorgde ‘Dance Yourself Dizzy’ voor hun eerste – en tevens laatste – grote hit. De single piekte in 1980 in Nederland op de 10e plaats in de Top 40. Drie jaar later, na een aantal veel minder succesvolle singles besloot de band om uit elkaar te gaan.

Deel: