Beats International was een Britse electropop band, opgericht eind jaren ’80 door Norman Cook (ook bekend als Fatboy Slim), nadat hij vertrok bij de Housemartins. De band bestond uit een groep muzikanten waaronder zangeres Lindy Layton, voormalig North of Cornwallis zanger Lester Noel, rappers DJ Baptiste (The Crazy MC), MC Wildski en toetsenist Andy Boucher. De line-up werd meestal gecompleteerd met een graffiti artiest, die op de achtergrond zijn kunsten vertoonde tijdens optredens.

Van hun debuutalbum, ‘Let Them Eat Bingo’, kwam de nummer 1 single ‘Dub Be Good to Me’, een remake van de SOS Band’s hitsingle ‘Just Be Good to Me’, met een sample van de bassline van The Clash’s ‘Guns of Brixton’ met zang van Lindy Layton. Hun tweede album, ‘Excursion on the Version’ (1991) haalde bij lange na niet het succes van zijn voorganger. Dit betekende gelijk het einde van Beats International. ‘Dub Be Good to Me’ behaalde in de Nederlandse top 40 de tweede plaats. Enjoy!

Deel: