Sophia George is een Jamaicaanse zangeres, het best bekend door haar uit 1985 daterende hit ‘Girlie Girlie’, dat de nummer 1 positie haalde in haar thuisland Jamaica en in diverse Europese landen de top 10. In Nederland behaalde de single in 1986 de 2e plaats in de Top 40. De schrijver en producer van deze internationale hit is de Jamaicaan Anthony “Sangie” Davis.

Het nummer is het resultaat van het feit dat Davis’ moeder hem in zijn schooltijd regelmatig zag in het bijzijn van een aantal schoolmeisjes. Ze vroeg hem, “waarom zijn er altijd zoveel schoolmeisjes bij jou in de buurt, waarom ben je zo “girlie girlie”? Geïnspireerd door zijn moeder’s opmerking schreef Davis wat woorden op en binnen 10 minuten liep hij ze te zingen. Sophia George’s manager Ronald Chung liep toevallig voorbij en vroeg of Sophia hetgeen Davis aan het zingen was mocht opnemen, Chung was van mening dat het hit potentie had. Enjoy!
http://www.youtube.com/watch?v=UkABimpSWP8

Deel: