‘Eve of Destruction’ is een protestlied dat in 1965 is geschreven door P. F. Sloan. Diverse artiesten namen het nummer op, de meest bekende uitvoering is die van Barry McGuire. Zijn versie is opgenomen tussen 12 en 15 juli 1965 en uitgebracht op het Dunhill Records label. De band die McGuire begeleidde bestond uit een aantal uit Los Angeles afkomstige sessie muzikanten, te weten: P. F. Sloan op gitaar, Hal Blaine (van Phil Spector’s ‘Wrecking Crew’) op drums, en Larry Knechtel op de basgitaar. Het nummer werd eerst in een ruwe versie opgenomen waarvan het niet de bedoeling was dat deze versie uit zou komen, een kopie van de opname kwam terecht bij een DJ, die het begon uit te zenden. McGuire’s “ruwe” versie van ‘Eve of Destruction’ “ werd direct een hit, waardoor de gepolijste versie nooit opgenomen is. Enjoy!

Deel: