Nu het er steeds meer op lijkt dat de ziekte van [[Depeche Mode]] voorman [[Dave Gahan]] ervoor zal zorgen dat de band niet kan verschijnen op het komende [[Pinkpop]]-festival, is Pinkpop-baas Jan Smeets volop aan het uitkijken naar eventuele vervangers. Na eerst [[The Cure]] te hebben gepolst (zij konden niet) lijkt de rol van headliner voor de zondagavond te gaan naar [[Oasis]]. Ook [[The Prodigy]] staat in de wachtrij, maar Smeets wil liever de symapthieke Britten op zijn festival.

Smeets maakt dit deze ochtend bekend tijdens de radiouitzending van [[Giel Beelen]]. Oasis trad nog niet zo lang geleden nog twee dagen op in een uitverkochte [[Heineken Music Hall]], waar zij lieten zien nog steeds een grote schare trouwe fans te hebben. Pinkpop wordt aankomend weekend gehouden in [[Landgraaf]].

Deel: