[[Roxette]] gaat in oktober voor het eerst sinds 2001 weer als duo optreden. Tijdens een korte tour in Europa die in oktober begint, laat de band weer van zich horen. De Zweedse hitmachine staat eerst op het rondtoerende festival [[Night of the Proms]] in Antwerpen op de planken, om vervolgens voor het festival verschillende locaties in Nederland en Duitsland aan te doen.

Bij Frederiksson werd aan het begin van deze eeuw een hersentumor ontdekt, nadat zij thuis onwel was geworden. De band stopte met optreden terwijl Frederiksson werd behandeld voor haar tumor. Na een succesvolle operatie bleek zij in 2002 compleet genezen van de ziekte.

Tot nog toe had Roxette, dat eind jaren tachtig doorbrak met hits als ‘It must have been love’ en ‘The look’, niet meer in de oude samenstelling opgetreden. De twee bandleden zeiden dinsdag er zin in te hebben met een aantal van hun grootste hits weer op te treden.

Stilletjes rondom de twee bandleden was het de afgelopen jaren niet. In 2004 kwam het soloalbum ‘One wish’ van Frederiksson uit. Roxette kwam in 2006 daarnaast nog wel met een single naar aanleiding van de twintigste verjaardag van de band en in februari 2007 volgde de single ‘Reveal’.

Eind 2008 trad Frederiksson op met een kerstshow, terwijl Gessle zijn nieuwe album ‘Party crasher’ completeerde. De release van dit album werd aaneengesloten aan de allereerse Europese solotour van Gessle, die rond deze tijd afloopt.

Toots Thielemans, de gitaarvirtuozen Peter en Zoltan Katona en popidool Sharon den Adel van Within Temptation zorgen voor enthousiaste reacties en een nog grotere vraag naar tickets voor de concerten in Antwerpen, Rotterdam en Arnhem.

Mochten er nog meer artiesten aan deze bijzondere line-up toegevoegd worden, dan lezen jullie dit op deze website.

Deel: