Een kleine twee jaar geleden gooide deze band uit Amsterdam hoge ogen met hun debuutalbum ‘Sea Of Ethanol’ dat op nummer 8 in de Nederlandse album charts geschoten werd én een Edison scoorde voor Beste Nieuwkomer. Nu, twee jaar later, is Indian Askin terug met nieuw materiaal, en dat nieuwe materiaal is precies wat je ervan hoop; het swingt, het deint en je wil niet dat de nummers een einde hebben. Op zaterdag 23 februari komt de talentvolle band met een nieuw, langverwacht tweede album op zak terug naar Landgraaf voor een concert vol gelaagde, intelligente arrangementen, met punk-, rock- en psychedelische elementen.

Indian Askin wordt al geruime tijd beschouwd als veelbelovend talent. De band heeft inmiddels meerdere succesvolle clubtours op hun naam staan, stonden in het voorprogramma van bands als Maximo Park, Foals, De Staat en Kensington, en speelde de afgelopen jaren festival shows op o.a. Eurosonic, Best Kept Secret, Paaspop, Zwarte Cross, Lowlands en ParkCity Live.

Zanger Chino Ayala (1987) is de schrijver, zanger, gitarist en één van de producers van de band. Ayala is van Paraguyaanse afkomst – meer specifiek stamt hij af van de Guarani indianen – en is een geboren performer. Tijdens de vorige show van Indian Askin in 2016 in de Oefenbunker maakte de band een verpletterende indruk. Hopelijk gaan ze die show in februari overtreffen.

De nu-punk nummers hebben een heerlijk psychedelisch tintje en doen denken aan bands als ‘Iguana Death Cult’ en ‘Bombay’. Het is de ‘Feel Good Music’ van deze tijd waarbij je in je hoofd weer in het voorjaarszonnetje door de straten van je favoriete stad loopt. Inmiddels heeft Indian Askin al meerdere succesvolle clubtours op hun naam staan, stonden ze in het voorprogramma van bands als Maximo Park, Foals, De Staat en Kensington en speelde meer dan 50 festival shows o.a. Eurosonic, Best Kept Secret, Paaspop, Zwarte Cross en in een overvolle tent op LowLands. Ook buiten de landsgrenzen hebben ze hun eerste stappen al gezet met shows in Duitsland, de UK, Tsjechië, Litouwen, Frankrijk & België. En dan nu in Landgraaf…

Deel: