In de zomer van 2019 viert de Sziget Express een jubileumeditie: voor het 10e jaar vertrekt de festivaltrein vanuit Nederland naar het Hongaarse Boedapest. De groenste reisoptie naar het Sziget Festival vertrekt op maandag 5 augustus vanuit Amersfoort. Op donderdag 15 augustus keert de trein weer terug.

In 2009, het eerste jaar, bleek de Sziget Express met twee uitverkochte treinen direct een doorslaand succes. Sindsdien reden er 25 treinen en werden meer dan 20.000 Sziget-gangers op een veilige, groene en bovenal feestelijke manier naar Boedapest gebracht. Door de jaren heen waren er samenwerkingen met onder andere 3FM, Kink FM, Rotjoch en VICE. Inmiddels staat de Sziget Express bekend als dé reis voor jonge festivalliefhebbers om voor het eerst een stap naar het buitenland te zetten.

In de loop der jaren is er nog veel gewerkt aan de beleving op de treinen. Zo is de horeca op de Sziget Express verbeterd, is er naast een barwagon met dj’s ook een bistrowagon bijgekomen en wordt er meer aan entertainment verzorgd voor de reizigers. Daarnaast is de Sziget Express relevanter dan ooit in een tijd waarin groeiende luchtvervuiling een hot item is. Met een C02 uitstoot van liefst 88%* minder dan reizen met het vliegtuig blijkt reizen met de trein, en dus de Sziget Express, veruit de groenste reisoptie.

Deel: