Op vrijdag 1 februari 2019 geeft de de Britse elektronicaformatie Massive Attack een concert in AFAS Live. Het concert is onderdeel van de tournee die de band onderneemt ter ere van het 21-jarig bestaan van het album ‘Mezzanine’. Massive Attack brengt met ‘Mezzanine XX1’ een totaal nieuwe productie met zangeres Elizabeth Fraser en vernieuwde audio en visuals ontworpen door Robert Del Naja. Andere samenwerkingen voor deze tour worden later nog bekend gemaakt.

De show op vrijdag 1 februari staat geheel in het teken van het succesvolle album Mezzanine, dat die avond eenentwintig jaar na de release gespeeld gaat worden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van aangepaste audio gereconstrueerd uit originele samples.

Robert Del Naja zegt over de show: “It’s going to be a one off piece of work; our own personalised nostalgia nightmare head trip”


De tournee start op 28 januari in Glasgow en eindigt op 1 maart in de Steelyard in Bristol. Op 31 januari staat de band in Palais 12 in Brussel, een dag later doet de Britse formatie AFAS Live in Amsterdam aan. De kaartverkoop voor de concerten van Massive Attack vangen vrijdag om 10.00 uur aan.

Deel: