Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Fish in Paradiso.

Concerttip dinsdag 23 oktober: Fish in Paradiso

Fish, dat is het alias van Derek William Dick die voor het eerst bekendheid vergaarde in 1981 als zanger van Marillion. Met die band scoorde hij vele hits die nu nog steeds belletjes doen rinkelen zoals ‘Kayleigh’, ‘Incommunicado’ en ‘Lavender’. Dit jaar dertig jaar geleden verliet de Brit de progressieve rockband om aan zijn solocarrière te gaan werken.

Ook daarmee weet Fish de Top 2000 te halen, het nummer ‘A Gentleman’s Excuse Me’ uit 1990 staat er al jaren in. Ook andere liedjes als ‘Cliche’ en ‘Vigil’, net als eerstgenoemde afkomstig van solodebuutalbum ‘Vigil In A Wilderness Of Mirrors’ weten de gevoelige snaar te raken. Het meest recente album ‘A Feast Of Consequences’ dateert alweer uit 2013. Op het podium laat Fish het beste uit zijn lange carrière horen met optredens die aanvoelen als een huiskamerconcert. Deze show staat in het teken van ‘Clutching at Straws’.

Deel: