Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Ian Siegal in de Flux.

Concerttip woensdag 17 oktober: Ian Siegal in de Flux

Ian Siegal behoort tot de absolute top van de Euro Blues/roots scene. Speelde o.a. 6 keer op het BRBF, dat tot de grootse bluesfestivals van Europa behoort. Hij speelde meerdere malen op andere grote festivals, zelfs in de Statenhal tijdens North Sea Jazz. Siegal was ook al diverse malen op nationale Nederlandse TV te zien en te horen. Ook werden meerdere van zijn albums tot album of the year uitgeroepen en ontving hij meerdere nominaties voor een Blues Music Award. Uitzonderlijk voor een Brit.

Inmiddels heeft hij alweer een flink aantal jaren een stel jonge honden uit Nederland (bekend als The Rhythm Chiefs) als begeleiders. Het nieuwe album ‘All The Rage’, dat de nodige kritische noten m.b.t. de wereldpolitiek bevat, behoort tot Ian Siegal’s beste albums. Misschien wel zijn beste tot op heden. In elk geval is het ‘t eerste studioalbum in zes jaar en het eerste met deze begeleiders, waarmee eerder wel een livealbum werd opgenomen.

Deel: