Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Paul Carrack in Metropool.

Concerttip zaterdag 13 oktober: Paul Carrack in Metropool

Paul Carrack heeft solo zeker enkele hits gescoord. ‘Don’t Shed A Tear’ en ‘When You Walk In The Room’ zijn goede songs en bovendien ook nog eens uitermate radiovriendelijk dus hoor je ze met regelmaat op de radio voorbij komen. Dan zegt de dj altijd keurig dat Paul dat heeft gezongen. Maar Paul heeft nog veel meer hits de ether in gezongen met of voor anderen. Met het eerste nummer dat hij zong en schreef was het gelijk raak. Paul zingt ‘How Long’ gelukkig nog steeds!

Elton John, Eric Clapton, Squeeze, Roxy Music, The Eagles, Diana Ross en The Smiths
Allemaal maken ze op de een of andere gebruik of werken ze samen met de muzikant. Diana Ross en The Eagles nemen werk van hem op, hij speelt piano op de debuutplaat van The Smiths en tourt met Clapton. De lijst is echter haast eindeloos. Paul is ook een tijd de stem van Mike + the Mechanics en scoort wereldwijde monsterhits met ‘The Living Years’, ‘Over My Shoulder’ en ‘Silent Running’. Een van de mooiste liedjes neemt hij op met Squeeze en die hoor je hieronder. Ga je vanavond naar Enschede dan hoor je ongetwijfeld nieuw werk (Carrack heeft nog veel inspiratie en is een begenadigd songwriter) maar vooral ook veel nummers die inmiddels als evergreen kunnen worden bestempeld. Paul zingt ze allemaal zelf met zijn unieke stem en dat is werkelijk een genot om te ervaren!

Deel: