Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Don McLean in De Oosterpoort.

Concerttip woensdag 10 oktober: Don McLean in De Oosterpoort

De wereldberoemde folkzanger Don McLean, o.a. bekend van de evergreen American Pie, komt op woensdag 10 oktober naar De Oosterpoort met zijn ‘Botanical Gardens’ tour.

American Pie
In 1971 brak Don McLean door met het nummer American Pie. Deze nummer één hit wordt alom gezien als een van de meest belangrijke nummers van de 20e eeuw. McLean haalde na zijn grote doorbraak nogmaals de hitlijsten met het nummer ‘Vincent’, een eerbetoon aan Vincent van Gogh, en de singles ‘Crying’, ‘Castles In The Air’ en ‘Since I Don’t Have You’.

Invloed in de muziekindustrie
De impact van Don McLean is echter niet alleen te zien in de grote hoeveelheid hitnummers die hij heeft geschreven. De singer-songwriter heeft ook een immense invloed gehad op anderen in de muziekindustrie. Zo hebben onder andere Madonna, Fred Astaire en Elvis Presley een eerbetoon gebracht aan de singer-songwriter, door een van zijn platen te coveren. Ook diende zijn muziek als grote inspiratie voor nummers als ‘I Wish I Could Yodel’ van Johnny Cash en ‘Killing Me Softly’ van Roberta Flack. Zijn succes zorgde ervoor dat hij in 2004 werd opgenomen in de Song Writers Hall of Fame in New York.

Deel: