Vandaag overleed de op 22 mei 1924 in Parijs geboren chansonier Charles Aznavour. Aznavour schreef in carrière meer dan 1200 nummers en bracht maar liefst 294 albums uit. Bekendste nummers van Aznavour zijn ‘La Mamma’, ‘For me… formidable’, ‘Yesterday When I Was Young’, ‘The Old Fashioned Way’ en het Engelstalige ‘She’. De zanger is 94 jaar oud geworden.

Op 8 september 2004 trad Aznavour, toen 80 jaar oud, op in het Palais des Congrès, Paris. Het concert was ondanks de toen al hoge leeftijd van Aznavour bij lange na het laatste concert van de chansonnier. Charles Aznavour bleef vrijwel tot zijn dood optreden, en tourde eerder dit jaar onder anderen nog in Japan. De chansonnier werd bejubeld door vriend en vijand en geld als een van de grootsten van zijn generatie.

Charles Aznavour werkte in zijn 70-jarige carrière op met onder anderen Lisa Minelli en Edith Piaff en werd gezien als de Franse Frank Sinatra. Een eerbetoon aan een van de grootste Franstalige zangers ooit, vandaag met een full concert, Charles Aznavour in Palais des Congrès, Paris.

Deel: