Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Tash Sultana in AFAS Live.

Concerttip zondag 16 september: Tash Sultana in AFAS Live

Ze heeft nog geen eens een album uit, maar toch zorgt de Australische multi-instrumentalist Tash Sultana voor een unieke live sensatie. Haar concert op 15 september is razendsnel uitverkocht, vandaar dat er een tweede show werd aangekondigd.

Tash Sultana leerde zichzelf nog voor haar twintigste al meer dan tien instrumenten spelen. Geholpen door een looppedaal bouwt ze in haar eentje nummers op met gebruik van onder andere gitaar, percussie, synths, saxofoon, trompet en beatboxing. Al haar kwaliteiten komen samen op de in haar slaapkamer opgenomen hit ‘Jungle’. De single uit 2016 heeft inmiddels meer dan 6 miljoen YouTube-views en kreeg wereldwijd ook op radio veel airplay.

Na een uitverkochte tour in Australië is het nu tijd voor de drieëntwintigjarige ex-straatmuzikant om Europa te veroveren. Dat begon in Nederland al met indrukwekkende optredens op 7 Layers Festival, Down The Rabbit Hole, Lowlands en onlangs nog een uitverkocht TivoliVredenburg.

Aftershow: San Dollar
Het Amsterdamse San Dollar speelt in de aftershow van Tash Sultana. De vloeiende synths, West Coast-gitaarsound en de kraakheldere vocalen van Eva Wijnbergen zorgen voor een solide basis. De Afrikaanse tinten en de strakke ritmesecties van ex-Bombay-powerdrummer Lisa Ann Jonker maken het af. San Dollar slaat al een bescheiden homerun.

Deel: