Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Hauschka in TivoliVredenburg.

Concerttip dinsdag 4 september: Hauschka in TivoliVredenburg

Achter de artiestennaam Hauschka gaat de Duitse pianist Volker Bertelmann (1966) schuil, een muzikant die een even grillig als interessant pad heeft afgelegd. In de jaren tachtig zat hij in een rockband, in de nineties had hij een hiphopduo en sinds zijn eerste soloalbum ‘Substantial’ (2004) richt hij zich op pianomuziek, waarbij hij de piano op onconventionele wijze bespeelt. Het grote publiek leerde hem kennen in 2016, toen hij met Dustin O’Halloran de muziek voor de film ‘Lion’ maakte. Hauschka vernieuwt zichzelf continu: op zijn jongste album ‘What If’ (2017) horen we zelfs beats en synthesizers!

Sophie Hutchings
Al op jonge leeftijd werd Sophie Hutchings’ aandacht getrokken door de piano, waarop ze heimelijk speelde wanneer haar ouders van huis waren. Inmiddels deelt ze haar bezwerende en expressieve composities gelukkig ook met de rest van de wereld en stond ze in voorprogramma’s van Olafur Arnalds, Federico Albanese en Lambert. Afgelopen maand verscheen de nieuwe ep ‘Candela’.


Deel: