Lucie Silvas, waar kende ik die ook alweer van? Oh ja, natuurlijk van haar grote top 10 hit ‘What You’re Made of’ uit 2005 en later van haar duet met onze eigen Marco Borsato (‘Everytime I Think of You’) Ook zullen sommigen haar kennen van haar cover van Metallica’s ‘Nothing Else Matters’, waar zelfs de grootste diehard Metallica fan met schroom en moeite toe moest geven dat het een prima uitvoering was.

Na het succes van haar singles en debuut ‘Breathe In’ uit 2004 en kwam de minder succesvolle opvolger ‘The Same Side’ uit 2005 en werd Silvas gedropt door haar label. Daarna nam Lucie Silva bewust afstand van haar sterrendom, en begon songs te schrijven voor anderen (o.a. voor de Australische zangeres Delta Goodrem.) In 2011 ging de zangeres weer op tournee als voorprogramma van Jamiroquai, maar pas in 2015 konden fans weer nieuw materiaal van haar verwachten met het album ‘Letters To Ghosts’. In datzelfde jaar stapte Silvas ook in het huwelijksbootje met zanger John Osborne van het Country duo Brothers Osborne.

En dan nu op 24 augustus heeft Lucie Silvas pas haar vierde album ‘E.G.O.’ uitgebracht. Voor de opnamen is Lucie Silvas zelfs verhuisd naar Nashville en heeft er voor ‘E.G.O.’ samen gewerkt met producer Jon Green (Die ook het nieuwe album van Kylie Minogue geproduceerd heeft.) Voor de songwriting van dit album liet Silvas zich inspireren door bands en artiesten als Fleetwood Mac, Carole King, en The Carpenters. Zelf denk ik dat de muziek van haar echtgenoot ook bijgedragen zal hebben aan het maken van een dergelijk album als ‘E.G.O.’

Het album opent met een lekker stevig met de Classic Rock track ‘Kite’. Direct hoor je hoe de songwriting van Lucie Silvas duidelijk gegroeid is. De instrumental break is een lekker Bluesy klinkende gitaarsolo. Tracks als ‘Girls in California’, en ‘Smoking Your Weed’, ‘First Rate Heartbreak’ en titeltrack ‘E.G.O.’ hebben duidelijk een Country en Rockabilly vibe door het gitaarspel.

De zang van Silvas tezamen met het vioolspel en bijbehorende achtergrondkoortjes tijdens ‘Girls in California’ geven een lekkere frisse sound aan de track, terwijl op ‘Smoking Your Weed’ de frisheid afkomt door het gebruik van blazers. Tevens zou ‘Smoking Your Weed’ een uitstekende single kunnen zijn. ‘Black Jeans’ is duidelijk een op ‘Dreams’ van Fleetwood Mac geïnspireerde track met dezelfde rustige bass – en drum intro. Ook wat de zang betreft heeft dit dezelfde stijl als op die grote hit van Fleetwood Mac.

Pas op de tracks ‘I Want You All To Myself’, ‘Everything Looks Beautiful’, ‘People Can Change’, en ‘Just For The Record’, komt de pianosound weer even om de hoek kijken. Echter niet zoals wij dat van Lucie Silvas gewend zijn, maar in combinatie met een Bluesy gitaarsound en Gospel acappella koortjes. ‘People Can Change’ kent een prachtige songtekst met veel emotie gebracht door Silvas. Met ‘Just For The Record’ lijkt Lucie Silvas een stille ken-je-me-nog-van-dat-nummer-hint te geven doordat de track een simpele pianoballad met violen is, duidelijk verwijzend naar haar grootste hit ‘What You’re Made Of’.

Op ‘My Old Habits’ en de afsluitende track ‘Change My Mind’ komt de Country sound om de hoek kijken met weliswaar de typische Honky Tonk gitaarsound, maar toch weet Silvas er iets eigens van te maken met haar mooie zangstem. Vooral ‘Change My Mind’ is opnieuw weer een gevoelige ballad met een mooie, emotionele tekst. Opnieuw weer schitterend emotioneel gebracht door Lucie Silvas samen een prachtig gezongen achtergrondkoor. Tevens een prima afsluiter van het album.

Lucie Silvas is duidelijk volwassen geworden in alle opzichten. Ze is niet meer dat lieve, schattige meisje achter de piano die een emotionele popballad zingt over een relatie die op het punt van opbreken staat. Dit album staat bol van de Rock, Country, en betere Popsongs, waarmee Lucie Silvas duidelijk haar eigen sound en stijl wil neerzetten. ‘E.G.O.’ laat bovendien horen dat Lucie Silvas daar serieus mee bezig is.

Een geweldig album, waarin veel tracks lekker in het gehoor liggen, en bovendien een breder publiek aan zullen spreken. Liefhebbers van zowel Pop als Country en Classic Rockbands als Fleetwood Mac zullen dit zeker kunnen waarderen. Met dit album moet het Silvas lukken om een geslaagde comeback te maken, want dat gun ik haar van harte. Want Lucie Silvas is een uitstekende artieste, die meer bekendheid mag gaan genieten bij een groter, volwassener, en serieuzer publiek. (9,5/10) (Warner Music)

Deel: