Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Jaya The Cat in Patronaat.

Concerttip zaterdag 1 september: Jaya The Cat in Patronaat

De Amsterdamse partypunkers Jaya The Cat zijn te omschrijven als een muzikale cocktail van gelijke delen reggae, punk en ska, een beetje electronica, een vleugje dub en een shot whiskey “on the side”. Ooit opgericht in Boston, Massachusetts in de States, verhuisden frontman Geoff Lagadec naar Nederland en verzamelden een groep internationale muzikanten bij elkaar. Als een gehaaide tourmachine hebben ze sindsdien Europa onveilig gemaakt. Met het meest recent ‘A Good Day For The Damned’ bracht de groep haar vijfde album uit en dat werd groots gevierd Amsterdam. Vanavond komen ze dit eens dunnetjes overdoen!

Starfish zal de avond openen! Beïnvloed door de Long Beachscene met bands als Sublime en Slightly Stoopid, wereldsterren als Bob Marley, Red Hot Chili Peppers en Arctic Monkeys, en bekende skapunkers als Reel Big Fish, Less Than Jake en Jaya the Cat, weet Starfish met hun energieke liveshow al snel naam te maken en prijzen te winnen als de IJmond Popprijs, Sencityprijsen Mixtream Festivalcontest. In mei 2016 kwam de debuut EP ‘Brand New Day’ uit op het Duitse Ring of Fire Records, met o.a. de single ‘No Rasta’ die inmiddels meer dan 240.000 streams heeft op Spotify.

Deel: