Op maandag 10 juni komt de drievoudig GRAMMY Award winnende band Maroon 5 naar Amsterdam voor een show in Ziggo Dome. De show is onderdeel van de ‘Red Pill Blues Tour’ die in het teken staat van het laatst verschenen gelijknamige album. Special Guest bij de show is de Noorse zangeres Sigrid. De kaartverkoop voor de show in Amsterdam start aanstaande vrijdag 31 augustus om 10 uur via ticketmaster.

Vorig jaar november verscheen het zesde studioalbum van Maroon 5 genaamd ‘Red Pill Blues’. Op het album staan meerdere hitsingles waaronder ‘Don’t Wanna Know’ met Kendrick Lamar, ‘Cold’ met Future, ‘What Lovers Do’ met SZA en de meest recente single ‘Girls Like You’ met Cardi B. ‘Girls Like You’ staat momenteel op één in de Top 40, op één in de Adult Pop, op twee in de Billboard Hot 100, op één in de iTunes en Spotify hitlijsten en heeft al meer dan 300 miljoen Spotify streams en 641 miljoen YouTube/Vevo views. De afgelopen maanden speelde de band door heel Amerika met de ‘Red Pill Blues Tour’. Komend voorjaar komt de tournee naar Europa. Met op 10 juni een show in Amsterdam.

Het succes van Maroon 5 begon in 2005 met een GRAMMY Award voor Best New Artist. Inmiddels heeft de band al drie GRAMMY Awards en de titel Most successful group in the history of the Billboard Hot 100 op hun naam staan met twaalf singles die binnenkwamen in de top 10 en twintig singles die een Top 40 hit werden. De band verkocht ruim 36 miljoen albums en 48 miljoen singles wereldwijd wat resulteerde in gouden en platina albums in meer dan 35 landen. Critici en fans raakten laaiend enthousiast over de mix van hybride rock en R&B die de pop-rockband introduceerde met hun debuutalbum ‘Songs About Jane’ en hun dubbel platina album ‘It Won’t be Soon Before Long’, met daarop de hits ‘Makes Me Wonder’ en ‘If I Never See your Face Again’.

In 2010 verscheen het derde album ‘Hands All Over’ met daarop de nummer-1 hit ‘Moves Like Jagger’, waarmee de band één van de best verkochte singles aller tijden scoorde. Hun vierde album ‘Overexposed’ bracht hit na hit voort en bevestigde hun sterke positie in de popmuziek. Alle singles behaalden topnoteringen in de hitlijsten waardoor ze een record vestigden met 6 nummer 1-hits van een band in de top 40 in de afgelopen 20 jaar. Tegelijkertijd bracht de gelijknamige tour uit 2013 meer dan 50 miljoen dollar aan kaartverkoop op. In 2015 speelde Maroon 5 voor het laatst in de Ziggo Dome tijdens hun tournee voor het album ‘V’ met de hits ‘Maps’, ‘Animals’ en ‘Sugar’. De video van ‘Sugar’ is vandaag de dag al meer dan 2 miljard keer gestreamd.

Deel: