Sue the Night brengt op 7 september de EP ‘Soft’ uit. Naast uitgedunde versies van bestaande songs van de albums ‘Mosaic’ en ‘Wanderland’, staan er twee nieuwe liedjes op de EP. Vandaag verschijnt de eerste track ‘The World Below’ (soft version). Binnenkort spelen Sue (Suus de Groot) en de band in een semi-unplugged setting met ‘Soft’ in onder andere Amsterdam, Groningen en Utrecht. Kaarten voor de tour zijn inmiddels in de verkoop via de zalen.

Sue the Night behaalde 3FM Megahits met ‘The Whale’ en ‘The World Below’ en was vorig jaar huisband van het Tv-programma ‘De Wereld Draait Door’. ‘Mosaic’ leverde nominaties op voor een 3FM Award en met het nieuwste album ‘Wanderland’ werd de band genomineerd voor een Edison in de categorie Best Rock. Sue The Night speelde op festivals als Best Kept Secret, Zwarte Cross en Paaspop en deed eerder dit jaar een tour in Duitsland. Meestal speelt de band als zestal, maar Sue speelt met de ‘Soft-tour’ in een kleinere bezetting.

“Ik ben ooit akoestisch begonnen in huiskamers en cafeetjes en vindt het fijn om niet dat ‘troubadouresque’ gevoel te verliezen. Ik kijk erg uit naar de uplugged tour en de reacties op de ‘Soft’ EP’, aldus zangers Suus de Groot.

‘Soft’ tour:
26 augustus – Troubadour Treffen, Leeuwarden
08 september – iTSCH Festival , Venray
13 september – Molen De Ster, Utrecht
19 september – Paradiso Noord, Amsterdam
20 september – USVA, Groningen

De EP ‘Soft’ verschijnt op 7 september in een gelimiteerde 10” inch vinyl oplage en als stream en download.

Deel: