Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: The Wailers in Paradiso.

Concerttip woensdag 1 augustus: The Wailers in Paradiso

Deze band heeft eigenlijk geen introductie nodig toch? De legendarische band achter Bob Marley is verantwoordelijk voor nummers als ‘Stir It Up’, ‘Get Up, Stand Up’ en ‘Trenchtown Rock’ en heeft samen met mr. Marley wereldwijd meer dan 250 miljoen albums verkocht. Daarnaast deelde de band het podium met artiesten als Sting, Carlos Santana, Stevie Wonder, The Fugees, Burning Spear en Alpha Blondy.

Tóch een kleine introductie: De band ontstond in 1969 toen Bob Marley, Bunny Wailer en Peter Tosh de broers van de Barret Brothers (bassist Aston en drummer Carly) vroegen om samen een band te starten. Geïnspireerd door Rastafari en met tonnen energie en ambities creëerden ze de welbekende zonnige mix van reggae, rock en pop en speelden ze voor miljoenen fans over de hele wereld.

Aston Barrett is vandaag de dag nogsteeds de spil van The Wailers. Zijn old skool know-how wordt aangevuld met jong talent, waaronder dat van zijn zoon Aston Barrett Jr. op drums, zangeressen Shema McGregor en Hassanah, en Noel Davey op keyboard. Verder zijn de originele Wailers-gitaristen Junior Marvin en Donald Kinsey mee op tour en representeert Joshua David Barrett de stem van Bob Marley. “One Love” dus op woensdag 1 augustus.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: