Deze week releaste Thomas Azier zijn gloednieuwe 4-track EP ’S t r a y’. Thomas schreef en produceerde alle tracks op ‘S t r a y’ zelf. De EP borduurt voort op het geluid dat Thomas eerder neerzette op zijn eerdere albums ’Hylas’ en ‘Rouge’, die beide beloond werden met een Edison. Thomas: “Ik heb het hele album geschreven in hotelkamers op verschillende plekken ter wereld, onder meer in Tokyo, Kyoto, Abidjan, Berlijn en Parijs. Bijna alles is opgenomen op slechts een laptop en een USB-microfoon. Er zijn ook veel omgevingsgeluiden te horen, wat de muziek een heel aanwezig en ‘echt’ karakter geeft. Elke liedje is gevangen in een plek en een tijd.”

Echoes
De videoclip van de single ‘Echoes’ ging ook in première, in de videoclip – die Thomas zelf maakte – zien we een poppenspeler genaamd Rob Kaufmann, met wie Thomas bevriend raakte in Berlijn. De performance van Rob in de video onderstreept de schoonheid van het liedje en de DIY boodschap ervan: “The biggest lakes have never been too clear, time to see the signs and leave it all behind, Stars are stones that keep falling from the sky.”

Tracklist ‘S t r a y’:
1. White Horses
2. Echoes
3. The Girl Beneath The Lion
4. Color! Color!

Thomas Azier
Thomas Azier vertrekt als 19-jarige jongen vanuit een Fries dorpje naar Berlijn om zijn muzikale pad te vinden. Een paar jaar later, in 2014, releast hij zijn debuutalbum ‘Hylas’. Later verhuisd Thomas naar Parijs en brengt hij zijn plaat ‘Rouge’ (2017) uit. Beide albums worden beloond met een Edison. Van ‘Rouge’ werd de single ‘Talk To Me’ verkozen tot 3FM megahit en de ballade ‘Babylon’ werd Top Song bij Radio 2. Thomas werkte samen met o.a. Diplo en Stromae, voor de laatste artiest verzorgde hij ook het support tijdens zijn tours in 2013 en 2014. Thomas speelde op festivals als Best Kept Secret, Lowlands, Eurosonic/Noorderslag en The Great Escape. Het album ‘Rouge’ is dit jaar genomineerd voor een 3FM Award.

Deel: