Nog maar een paar weken geleden werd Baroeg Open Air gered door een crowdfunding. Het publiek van het festival legde € 15.000 in om te zorgen dat het festival door kon gaan. Gisteren maakt het gratis festival in Rotterdam de volledige line up bekend.

Nieuw op het programma voor het hoofdpodium is 10 Years. Deze Amerikanen spelen op Baroeg Open Air voor het eerst in Nederland. Zij tourden eerder met acts als Disturbed, Korn en Deftones. Dit geeft al een beetje weer in welk hokje 10 Years te plaatsen is: alternatieve metal met een dosis grunge en een progressieve touch. Ook de Franse stonerrockband Glowsun is bevestigd voor dit podium.
Bij velen is Baroeg Open Air bekend om de harde gitaarmuziek die er geprogrammeerd wordt. Toch is er ook een Electronic Stage op het festival waar underground electronische muziek een plek krijgt. De drum ’n bass DJ Audio is zal daar dit jaar spelen. Deze Brit is volgens de organisatie een grootmeester in het genre. Ook nieuw op dat podium is het net gestarte project †HE D∑ÅD CVL†. Daarin zit DJ Thrasher, Limewax, drummer Lemmy van Gewoon Fucking Raggen en Sjarm13 van de hardcoreband Backfire! †HE D∑ÅD CVL† is in samenwerking met de Popunie geboekt.

Bands die het festival eerder bevestigd had zijn onder andere het Rotterdamse electro/hiphop collectief De Likt, de Australische rock ’n roll band Rose Tattoo, electroband Covenant, de deathmetalband God Dethroned, en de hardtechno artiest [KRTM]. Het festival kondigde daarnaast aan dit jaar voor de tweede keer de “Plee Sessies” te organiseren. Dit mini-podium staat bij de toiletten. De line-up hiervoor wordt later deze zomer bekendgemaakt.

Deel: