Gold Star speelt in november vier shows in Nederland. De shows staan in het teken van het nieuwe album ‘Uppers and Downers’, wat in september zal verschijnen. De kaartverkoop is direct gestart via de websites van de zalen.

Gold Star is de artiestennaam van de in Wenen geboren, maar in Los Angeles opgegroeide Marlon Rabenreither. Zijn muziek staat bekend om een typische Americana sound, waarin de invloeden van grootheden zoals Neil Young, Bob Dylan, Wilco en Ryan Adams overduidelijk te horen zijn.

In 2015 verscheen het solodebuut van Gold Star en sindsdien heeft hij niet stilgezeten. Debuutplaat ‘Dark Days’ werd juichend ontvangen door onder andere Lucinda Williams, die Marlon datzelfde jaar mee op tour nam. De tweede plaat ‘Big Blue’ is van hetzelfde kaliber; een melancholiek meesterwerk. De nieuwe plaat gaat ‘Uppers And Downers’ heten, en zoals Gold Star zelf zegt gaat deze langspeler compleet anders klinken.

Gold Star is live te zien op:
01/11 Nijmegen – Merleyn
02/11 Amsterdam – Paradiso
03/11 Groningen – Take Root Festival
04/11 Heerlen – Southern Roots Festival

Deel:

Comments are closed.