Het Flying Dutch Festival wordt sinds 2015 jaarlijks op dezelfde dag in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven gehouden. Nederlands beste dj’s worden per helikopter naar de verschillende locaties gevlogen. Vanwege de verbouwingen aan het Olympisch stadion werd dit jaar voor het eerst gehouden in het het N1-Park in Amsterdam- Westpoort, dat was omgedoopt tot het The Flying Dutch Park. Op deze locatie was het terrein groter en was er meer ruimte voor foodtrucks, een reuzenrad en een kermisattractie en een opblaasbare roze kerk.

Fedde le Grand, Afrojack, Armin van Buuren, het zijn dj’s die wereldwijd optreden. Het publiek in Amsterdam was enthousiast maar het ging niet helemaal los. De dj’s hadden hun eigen stijl en het was wel duidelijk wie er draaide. De beukende beats van hardstyle dj Brennan Heart zorgde ervoor dat de eettentjes het om 16:00 uur al best druk hadden. Naast dj’s waren er ook korte optredens van Bizzey, Lil’ Kleine en Jebroer. Een leuke aanvulling die voor wat afwisseling zorgde. Het weer werkte helaas niet mee aan de feeststemming, zo aan het eind van de avond ging het miezeren en gingen er al een hoop mensen naar huis en bleven ze niet voor het einde met Sunnery James en Ryan Marciano en de afsluiter Tiësto.

Er was een gemixt publiek met een gemiddelde leeftijd van 30+, en er liepen dan ook opvallend veel zwangere vrouwen rond. Dit kon prima want het publiek vooraan klapte, zwaaide en sprong mee, maar in het midden en achteraan werd er een stuk rustiger gedanst en gekletst. Verschillende mensen waren uit het buitenland speciaal voor naar Nederland gekomen, Duitsland, Frankrijk en zelfs uit Amerika (waar een kaartje voor een soortgelijk festival zo’n 200-300 euro zou kosten dus dit was in hun ogen een koopje).
.
De dresscode voor Amsterdam was rood, maar dat was niet zo duidelijk aangegeven, dus er was geen sprake van verkleedpartijen waar iedereen zich aan houdt zoals bij de Toppers. Waar het publiek wel wat enthousiaster had gekund, was The Flying Dutch al met al een gemoedelijk festival met een goede sfeer.

Deel: