Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: DeWolff in Poppodium Volt.

Concerttip zaterdag 19 mei: DeWolff in Poppodium Volt

DeWolff is het driekoppige rock ‘n rollmonster uit het Diepe Zuiden van Nederland; een vuurspuwende liefdesbaby van de grote rockbands uit de 70’s en psychedelische kosmische straling uit de toekomst. DeWolff werd geboren in 2007 met Pablo van de Poel op zang/gitaar, broertje Luka van de Poel op drums en Robin Piso op Hammond orgel, en inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een van de grootste en meest gewaardeerde live bands van het land. Het is Leon Russell meets Deep Purple, Black Keys meets Allman Brothers. Maar DeWolff is toch vooral DeWolff; een oude ziel in een jong lichaam, een stronteigenwijze en snoeihard rockende jonge band met inmiddels 6 studioplaten en een liveplaat op zak.

DeWolff live meemaken is een avontuur dat je niet snel vergeet: onuitputtelijke energie, grandioos muzikantschap, grenzeloos enthousiasme en een ‘speel-alsof-het-je-laatste-showis’-mentaliteit. Begin 2015 voegt DeWolff zelfs nog een extra hoofdstuk toe aan hun indrukwekkende CV met het oprichten van hun eigen platenlabel Electrosaurus Records en het bouwen van een eigen studio: de Electrosaurus Southern Sound Studio. Hiermee is volledige creatieve vrijheid gewaarborgd en neemt de band – helemaal zelf en zonder hulp van buitenaf – op analoge tape hun nieuwe platen op. Weer een nieuwe stap wordt gezet wanneer de band eind 2017 een deal sluit met het gepassioneerde en doorgewinterde label Mascot Records. Deze samenwerking is het ultieme nieuwe hoofdstuk in de weg naar wereldverovering en met een nieuwe albumrelease op komst (4 mei 2018) lijkt niets meer in de weg te staan om daadwerkelijk de wereld over te nemen.

LIVE
DeWolff speelde reeds op festivals als Pinkpop, Lowlands, Down the Rabbit Hole, Zwarte Cross, Paaspop, Huntenpop, Appelpop, Bospop, Eurosonic Noorderslag en verschillende bevrijdingsfestivals. Maar ook buitenlandse festivals als Sziget (HUN), Reeperbahn (DE), Rockpalast (DE) en Arezzo Wave (IT) wisten de band reeds te vinden. Daarnaast tourden de mannen al door heel Europa en werden ook zelfs Rusland en Australië aangedaan. In 2016 deed DeWolff een volledige Europese Tour om ROUX-GA-ROUX te promoten en in 2018 zal wederom een NL en EU-tour plaatsvinden om het nieuwe album onder de aandacht te brengen.

SPECIAL ACT: DAWN BROTHERS
Alhoewel de Dawn Brothers geen bloedverwanten zijn, het zijn wel degelijk broeders in de rock & roll. Geïnspireerd door grote klassieke songsmeders als The Band, CCR, The Rolling Stones en Otis Redding, brengen ze pure rootsliedjes met de dwingende cadans van een locomotief.

Met hun debuut album Stayin’ Out Late rijden de Dawn Brothers op een muzikale golf van het verleden naar de toekomst en leveren daarmee een overtuigend bewijs dat sexy, soulfull rock ’n roll altijd actueel zal zijn. In hun eigen woorden: “We play the old souls from the phuture”

Bas, Levi, Rowan en Rafael overrompelen met uitmuntende muzikaliteit het publiek als een bliksemstoot om vervolgens met heerlijk zompige grooves te beklijven. Deze jonge kliek vrije vogels laat zich inspireren door vertakkingen als blues, gospel en sixties rock. Impulsief jaagt de band de overtreffende trap na, met gouden melodieën als het onwrikbare fundament. De losgebarsten energie die vrijkomt, prikkelt en voedt de noodzaak om compléét uit je dak te gaan.

Op 23 maart 2017 verschijnt het album ‘Stayin’ Out Late’ op V2 Records. Geproduceerd door niemand minder dan Mischa Den Haring (T-99), Pablo van de Poel (DeWolff) en opgenomen in Pablo’s Electrosaurus Southern Sound Studio’s presenteren de Dawn Brothers een indrukwekkend debuut. Inmiddels zijn de eerste singles uitgebracht en is de toon gezet voor een rooskleurige toekomst.

Het komende jaar overheerst de drang om zoveel mogelijk festivals, clubs en podia aan gort te spelen met tomeloze energie en muzikaliteit. In hun eerste jaar speelden ze al meer dan 50 keer in zalen en op festivals in heel Nederland mochten ze zichzelf presenteren op Eurosonic Noorderslag 2017. The Dawn Brothers moet je gezien hebben!

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: