Op dinsdag 1 mei stond Mabel in de bovenzaal van Paradiso, Amsterdam. Mabel is de 22-jarige dochter van zangeres Neneh Cherry en producer Cameron Mc Vey. Ze maakt poppy r&b nummers die makkelijk in het gehoor liggen. Na de afgelopen tijd voor Harry Styles het voorprogramma te hebben verzorgd is dit haar eerste Europese solo tour.

Ondanks dat ze in februari van dit jaar op muziekzender Xite nog Kickstarter was met het nummer ‘Fine Line’ is ze is nog vrij onbekend bij het grote publiek. Maar de bovenzaal van Paradiso (waar 250 man in past) was toch al weken uitverkocht en de voornamelijk jonge, vrouwelijke fans konden niet wachten voor ze begon.

Begeleid door het nummer ‘Bodak Yellow’ van Cardi B betrad Mabel het podium, vergezeld door haar twee achtergrond zangeressen, drummer en toetsenist. Ze heeft een opvallende, onthullende kledingstijl die in de jaren ’90 een Lil’ Kim niet zou misstaan. Gekleed in een rode body, met daarover een hoody die net tot over haar schouders kwam en een volledig doorzichtige plastic broek van Topshop maakte ze haar entree.

Met haar eigen nummer ‘Thinking Of You’ begon ze haar show en werd er direct door alle fans keihard meegezongen. Haar nieuwe single ‘One Shot’ is lekker dansbaar en de vloer kwam letterlijk in beweging. Ze maakte nog niet veel contact met het publiek, een lief lachje en een paar zinnen tussendoor was waar de fans het mee moesten doen, maar dat leek hen niet uit te maken. Aan het eind van de show (die maar een uurtje duurde) gooide een fan iets te enthousiast een ballon tegen haar gezicht. Het brak het ijs minimaal.

Als toegift zong ze het gevoelige ‘Ivy’ en als afsluiter ‘Finders Keepers’, waarbij het publiek de rap van Kojo Funds moest overnemen omdat hij er niet bij was. Het is een prachtige meid, die goed kan zingen, maar nog wel wat onzeker lijkt op het podium.

Foto’s (c) Armelle van Helden

Deel: