Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Omar Hakim & Rachel Z in de Boerderij.

Concerttip vrijdag 27 april: Omar Hakim & Rachel Z in de Boerderij

Omar Hakim (Sting, Bowie, Kate Bush, Weather Report) is alom geprezen om zijn veelzijdigheid, technieken en groove. Hij is één van de meest succesvolle drummers en sessiemuzikanten van de afgelopen veertig jaar. Omar Hakim werkte samen met uiteenlopende grootheden van Miles Davis tot Madonna. Rachel Z is een jazz-rockpianist en toetsenist. Ze wordt beschouwd als één van de meest invloedrijke en veelzijdige muzikale krachten van haar generatie. Samen met bassist Linley Marthe (Joe Zawinul) en jazzgitarist Louis Winsberg (Gypsy Kings) zullen ze een unieke avond creëren met jazz / fusion en cross-overs.

Geboren in New York in een muzikaal gezin, begon Omar op 5-jarige leeftijd met drummen. Toen hij tien was, trad hij in het openbaar op met zijn vader Hasan Hakim, een tromboneveteraan van de bands Duke Ellington en Count Basie. Deze periode formuleerde Omar’s traditionele en improviserende jazz-drumtechnieken en bouwde een sterke basis voor zijn unieke drumstijl. Zijn vaders vriendschap met John Coltrane stelde de jonge Omar in staat om tijd door te brengen met Elvin Jones en Art Blakely, en op de leeftijd van 11 studeerde hij bij Clyde Lucas, meester-technicus en Count Basie bigband-drummer. The Oz Experience wordt geleid door Omar en zijn vrouw Rachel Z. Ze is ook bekend als de toetsenist van de band van Peter Gabriel. Marthe Linley trad op met de Paco Sèry Group, Antoine Hervè, Michel Portal, Francois Jeanneau Quartet, Francis Lassus Nguyen Lè, Louis Winsberg, Karim Ziad, Cheb Mami, Mino Cinelu en Richard Galliano. Louis Winsberg begon op twaalf-jarige leeftijd gitaar te spelen met een groep zigeunervrienden die de groep Los Reyes vormden, die later de Gypsy Kings zou worden. Kortom, de crème de la crème van de jazz/fusion scene!

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: