Hedon Zwolle was 19 april het domein van Di-rect ter gelegenheid van hun ‘Rolling with the Punches’ tour. In een uitverkochte zaal gaf Di-Rect een zeer goede show weg zoals je gewend bent van een van de beste bands van Nederland.

Het voorprogramma was voor Someone, een project van Tessa Rose Jackson. Een hoog gehalte psychedelische pop/rock werd de zaal ingespeeld, waarbij het jammer was dat de zaal niet geheel stil was om het goed te kunnen beluisteren. Er was zelfs een liedje wat erg verwarrend klonk omdat het leek alsof de bassist een ander nummer speelde dan de rest van de band. Ik zou deze band graag nog een keer willen zien met een stiller publiek om daar eens goed naar te kunnen luisteren.

En dan Di-rect, wie Marcel volgt op Instagram ziet een huisvader die er veel is voor zijn zoontje. Erg ondernemend en niks is te gek. Als kind kan je je geen betere vader bedenken. Marcel past zó thuis in een aflevering van Jambers “Overdag een brave huisvader, maar ’s avonds ontpopt hij zich als een wilde rockster die een zaal naar zijn pijpen laat dansen.” Of zoiets, Jambers zelf zal het beter verwoorden.

Di-rect staat voor kwaliteit en dat was te merken in Hedon. Een strakke af te werken set stond klaar voor Hedon, met een ingetogen tussenstuk van Spike en Marcel, maar waar ook een hoofdrol lag voor de blazerssectie. En ondanks een klein microfoon probleem bij Spike was er niks aan te merken op dit concert. Spike beloofde een lange avond vol met nummers van het laatste album, maar ook de hits werden niet vergeten. Hits van de band sinds Marcel er bij is. Want nummers van voor die tijd worden nog maar sporadisch gespeeld.

De avond werd (bijna) traditioneel afgesloten met een nummer van Edith Piaf, ‘La Vie en Rose’, waarbij Marcel even tot rust kan komen om op zijn manier het publiek te bedanken.

Foto’s (c) Robert Westera / Maxazine

Deel: