Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Tom McRae in Hedon.

Concerttip zondag 15 april: Tom McRae in Hedon

Tom McRae is gezegend met een prachtige, meeslepende stem. Met zijn doortastende, gevoelige en poëtische teksten weet hij de luisteraar tot in de ziel te raken. In 2001 laat de songsmid voor het eerst van zich horen. Dat doet hij met zijn naar zichzelf vernoemde debuut, dat meteen kan rekenen op zeer goede reacties. De Britse pers vergelijkt hem zelfs met grootheden als Bob Dylan en Nick Drake. Ook wordt hij genomineerd voor de Mercury Prize, een Q Magazine Award en BRIT Award.

Inmiddels zijn we zestien jaar en zeven studioalbums verder. Het afgelopen jaar verscheen zijn laatste album ‘Ah, the World! Oh, the World!’ wederom vol met sfeervolle, energieke en warme liedjes! Vanavond doet hij een semi-seated optreden, een mooi contrast met de grote shows die de Brit eerder deed op festivals als Lowlands, Pinkpop en Crossing Border.

Support: Brendan James
In het voorprogramma van Tom McRae staat de Amerikaanse singer-songwriter Brendan James. Ooit tekende hij bij Capital Records maar door een samenloop van omstandigheden kwam deze muziek nooit uit. Later haalde hij zijn gram via het eveneens beroemde platenlabel Decca Records. James speelde in de voorprogramma’s van artiesten als John Mayer, Corinne Bailey Rae en The Fray. In het najaar van 2017 kwam hij voor het eerst sinds vier jaar weer met nieuw materiaal.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: