Voor haar 14e studio album probeert Kylie ons weer te verrassen door uit een andere muzikale hoek te komen. Soms moet je naar niet al te voor de hand liggende plaatsen gaan om aan je nieuwe album te werken moet Kylie Minogue gedacht hebben. Voor het album ‘Golden’ trok zij naar country hoofdstad Nashville om daar het album met pop-dance-country invloeden te schijven en op te nemen. De invloeden van deze country stad zijn daarom, enigszins over the top, terug te vinden op dit album. Van banjo rolls tot spaghetti western klanken worden tezamen met dancebeats je oren in geblazen.

Kylie Minogue Golden‘Golden’ ligt lekker in het gehoor, zo lekker zelfs dat je er niet veel moeite voor hoeft te doen. Het is catchy, heeft lekkere beats, en doet bij vlagen denken aan een Miley Cyrus in haar Hannah Montana tijd. Helaas leiden al deze beats en andere muzikale overdadigheden je af van de teksten waar al dit bombast onder zit.

Hoewel nummers zoals ‘Dancing’, ‘Stop Me From Failing’ en ‘Golden’ heerlijke feel-good nummers zijn, staan er op dit album ook wat serieuzere nummers zoals ‘Sincerely Yours’ en ‘Shelby ’68’. Minogue heeft op alle tracks van dit album meegeschreven en noemt het haar meest persoonlijke album tot nu toe. Spannend en verrassend? Nee, dat is ‘Golden’ niet. Het is wel een aanstekelijke plaat waar de levensvreugde van deze kleine Australische vanaf spat. (6/10) (Darenote – BMG)

Deel: