HAEVN is een band om rekening mee te houden in de toekomst. Hun eerste plaat moet nog uitkomen maar toch stonden ze al in een volgepakt Hedon (grote zaal) in Zwolle. Velen weten er dus al van en wat ze brachten was van een ongekend goed niveau. Inmiddels is men al twee jaar met enige regelmaat te zien op diverse podia. Deze tour, is ter promotie van het eerste album dat net wat te laat uitkomt en die in Paradiso startte, overtreft alle verwachtingen.

Ze hebben er de tijd voor genomen om hun nieuwe plaat te maken, welke eind mei zal uitkomen. Vele nummers werden de afgelopen jaren al gespeeld maar zijn nu tot in de puntjes uitgewerkt. Gecombineerd met een strijk quartet (Red Limo String Quartet) begon het concert in klassieke sfeer met ‘The Sea’. HAEVN staat voor heerlijke dreampop die met de stem van Marijn van der Meer warm en direct vertrouwd aan doet. Qua sound vergelijkbaar met Dotan maar uiteindelijk veel rijker door de afwisseling waarbij dan de gitaar dan de piano en dan de strijkers centraal staan. Soms met drums en soms zonder drums. Afwisseling ten top.

Het gitaarwerk van Bram Doreleijers is heerlijk ondersteunend en pas in de laatste nummers vliegt hij hard door de bocht in het prachtige nummer ’Sinner Love’ waarbij we een lekker hard scheurende gitaar horen en de band even het gaspedaal gecontroleerd indrukt. Bij de dromerige sound en het in het algemeen rustige tempo ligt verveling op de loer maar niets is minder waar. HAEVN heeft dat ook onderkend gaf Jorrit al aan en ze werken qua arrangement ook samen met nog een niet bandlid waardoor er wat meer afwisseling ontstaat. Door te spelen wisselende hoofdrollen voor gitaar, zang, piano en strijkers en op het einde van de show heerlijk los te gaan weet met een show neer te zetten waarbij je enkel een diepe buiging kunt maken voor HAEVN. Als de nieuwe plaat uit is zullen ze net zo hard gaan als Max Verstappen want dit is muziek voor een groot publiek. Een show die van begin tot einde weet te boeien met heerlijke arrangementen en melodie.

Jorrit Kleijnen gaf aan “we hebben nog een mooie cover door onze Heavniser gedaan”. Bij de eerste tonen was het al duidelijk dat het ‘I’m on Fire’ van Bruce Springsteen was. Een goede keuze die precies in hun straatje past en direct een HAEVN feel heeft. Iedereen was na afloop ook in vuur en vlam na dit uitmuntende optreden.

Bijzondere hoogtepunten waren er niet. Simpelweg omdat er geen tegenvallende nummers in de set aanwezig waren. ’Sinner Love’ en ‘Mind Game’ vielen op doordat hier wat meer pit en dynamiek in zat terwijl vele andere nummers een heerlijk hemels rustig sfeertje hadden waarbij de oren (oordoppen niet nodig) werden verwend.

Foto’s (c) Rene Obdeijn / Maxazine

Deel: