Wegens grote vraag naar kaarten voor de uitverkochte show op 12 juni, en ruimte in hun tourschema, heeft Pearl Jam besloten een extra concert te geven in de Amsterdamse Ziggo Dome, op woensdag 13 juni. Met deze twee shows en hun optreden als headliner op de vrijdag van Pinkpop staat de publieksfavoriet uit Seattle maar liefst drie keer in Nederland op het podium.
De kaarten voor deze extra show gaan op vrijdag 6 april om 10:00 in de verkoop via Ticketmaster.

Meer dan 27 jaar geleden stond Pearl Jam voor het eerst op een podium. Tien studioalbums, verschillende officiele live bootleg releases en honderden unieke optredens over de hele wereld verder is de band uitgegroeid tot één van de grootste en populaiste rockbands van de laatste 30 jaar. In totaal verkocht de band wereldwijd meer dan 85 miljoen albums en dit jaar werd Pearl Jam toegevoegd aan de Rock and Roll Hall of Fame.

Op 12 en 13 juni vindt de kick-off van de Europese zomertour plaats in de Amsterdamse Ziggo Dome. Twee dagen later sluit de band de eerste dag van Pinkpop af. Op 14 juli sluiten ze de tour van 14 Europese shows af in Lissabon.  Tijdens deze tour speelt Pearl Jam voor het eerst sinds 1996 weer in Rome, en kent de band zijn debuut in Padova, Italie en Krakow, Polen.

Voor huidige Pearl Jam Ten Club-leden is er ook voor deze extra show per direct een speciale presale beschikbaar.

Deel: